Direktlänk till inlägg 14 mars 2015

Sibirisk Ishuggare med diverse vy!

Av Linus Dahlqvist - 14 mars 2015 03:53

Med tanke på lång väntetid på diverse inlägg tidigare så tänkte jag minsann att nu jävlar ska jag ta tag i det och skriva om den gode Linus redan efter en vecka! Men planer ändrar och på grund av jobb och brist på internet så blev så icke fallet. Men det kommer nu istället!


Linus fick på söndagen den goda nyheten att denna veckan slipper du alla grusvägar för vi drar söderut istället. Tanken var som sådan att de skulle åka vid lunchtid måndag morgon och jobba veckan ut i South Australia. Men som jag nämnt i tidigare inlägg så har det av någon ogrundlig anledning en förmåga att bli ändringar i schemat. Så klockan 7 på måndags morgonen knackade det på den gode Linus rumsdörr och in kliver Kaye och meddelar att det har blivit ändringar och att det är dags att äta frukost och göra sig klar för avfärd. Flexibel som han är skyndar sig Linus upp, slänger i sig frukost, packar ihop väskorna och gör sig redo på ca 27 minuter och 34,6 sekunder. När De Gea står där men väskorna utanför dörren, säger Kaye att det är nog bäst om du tar med lite extra kläder för det kan vara ganska kallt där nere. Tss, säger Linus lite självsäkert, Jag är minsann lite av en Sibirisk Ishuggare så jag är van vid temperaturer runt -36.7 så lite Australiensisk kyla ska väl minsann inte vara några problem! Men Kaye stod på sig och det slutade i alla fall som så att Kungen plockade med lite extra kläder samt fick någon extra tjock tröja med skickad.


Men bilen packad bar det i alla fall iväg. När Stjärnan sedan frågade boss hur långt det var de skulle åka fick han mindre chock då han väntat sig en resa på sådär 2-4 timmar som han så sakteliga vant sig vid. Men icke nu var det ca 65 mil som skulle betas av. Och med lite snabb huvudräkning kom Målsprutan fram till att det är ju för fan nästan så långt som Kungen och hans far åker när de åker upp till fjällen för att jaga ripor. Nu skall sägas att huvudräkning aldrig har varit Linus starkaste element.... Då det är en jävla skillnad på 97 mil och 65! pajas.... Men ändå! Han hade en lång resa framför sig.


Efter X-antal timmar befann de sig i alla fall på plats i Willalooka som stället hette. Ganska vackert och skönt där nere! Istället för 35-40 grader så höll sig temperaturen runt sådär 25 grader.... under dagtid i alla fall...... Linus gjorde sig lite hemmastadgad i ett av rummen och åkte sedan ut för att rigga upp lastbilsflaket som vi skulle arbeta på under de närmsta dagarna. Sagt och gjort drog de sig sedan tillbaka till "byn" där de sov för lite kvällsmat innan det var sängdags. Visst det hade blivit något kyligare men inget nämnvärt tänkte Linus. Han gick bort och ställde sig en bit från huset kollade upp på den skönt kolsvarta himlen, den vackra månen och alla tusentals stjärnor som glimmade så vackert uppe i skyn. Och då slår tanken honom... är inte detta ganska vidrigt? jag står här med pitten i ena handen och tandborsten i den andra? Men efter några sekunders betänketid skakar han behagligt på huvudet och säger högt för sig själv. Nej, det här är livskvalité.


Väl inne i rummet tänkte Linus snabbt igenom vad som sagts tidigare om kalla nätter, Linus sammanfattade det snabbt med ett ord, Bullshit. Linus Insåg ju att han var en Sibirisk Ishuggare så han gjorde som vanligt, tog av sig kläderna och kröp ner under sina lakan i bara kalsongerna! Ungefär så man kan sova hemma i Sverige under de varmaste sommarnätterna! Men han fick ju även betala sitt pris.... Han somnade snart som en liten gris och sov så gott ändå tills han vaknade runt kl 03.00 och frös som en gris, HELVETE vad kallt han tyckte det var. Bland det värsta han vart med om. För att koppla det till fjällen så skulle han jämföra det med när hans för häller en hink iskallt bäckvatten över honom för att bli av med de värsta av svetten efter en lång dag med ständig uppförsbacke och fantastiska hundarbeten. Men Linus förstod nu vad de menade med kallt och klädde snabbt på sig strumpor, byxor och en tröja igen! När han sedan vaknat ätit frukost och satt sig i bilen för att åka till arbetsplatsen visade temperaturmätaren att det var hela 8.5 grader ute.... Aja, huvudet dumt får kroppen lida.... Värt att notera är att han de resterande nätterna sov under en filt som han lånade av chefen.


Veckan härefter bjöd på hårt arbete på lastbilsflaket innan det äntligen var fredag fåren var klippta och alla var nöjda och glada. Ända tills Boss talade om för Linus att vi har mer får att klippa på den här gården men vi kommer att vara lediga i helgen. "Jag måste åka hem till Hay imorgon för att sedana åka tillbaka hit på söndag. Men du kan ju stanna här om du vill, några andra i Teamet stannar här." Så där stod han med valet att åka 130 mil på två dagar, eller stanna där han var med iskalla nätter, ingen telefontäckning, inget internet och inget att göra.... Men han valde tillslut efter många om och men att stanna där han var.


Och tur var väl det! Eller ja, tur och tur... Men så blev det i alla fall. Och Lördagen slogs ihjäl genom att några timmar spenderades i Kingson. En liten stad som ligger belägen precis jäms med Syd kusten. Ganska trevligt ställe! Där käkades det lunch och vandrades runt. Linus träffade några fantastiskt trevligt människor ute på en pir som satt där och fiskade. De var troligtvis båda drogade och alkohol påverkade men de var trevliga att prata med om inte annat ansåg Linus. De berättade bland annat att de ville åka till någon ogrundlig anledning.... Sa att dom skulle uppskatta det mycket... undra varför...? haha! Att dom inte fick någon fisk verkade inte spela någon större roll och i ärlighetens namn så hade så inget koll på diverse flöten och fiskeredskap som de kastade i vattnet. Söndagen spenderades sedan enbart i "byn". Linus passade på att ta en promenad, det var ungefär allt men det spelade desto mindre roll för han var lycklig ändå.


Vecka nr 2 började med jobb i fårhuset där det kämpade och slet fram till Onsdagens eftermiddag. Höjdpunkten var nog när de skulle klippa baggarna. Baggarna här är ganska stora, starka och svåra att kontrollera så det var lite cirkus där sista två timmarna. Behövdes i stort sett två gubbar för varje bagge så det tog sin tid, men klippta det blev dem. Och i ärlighetens namn så fann Linus det sannerligen roande att försöka hålla fast en bagge som sparkar åt alla håll och kanter.


Efter onsdagen begav sig Linus och halva gänget iväg mot ett nytt ställe nämligen Roskhill. Så nu väntade en bilresa på 3-4 timmar igen men oj vad det var värt det. Framme klockan 00.15 dödströtta blev Linus invisad till ett litet fult, ostigt rum som han var tvungen att dela med en av de andra i Teamet. Sömnen var dock inget stort problem och Kungen somnade direkt. Det han sedan möttes av morgonen efter var alldeles fantastiskt. Han öppnar dörren till rummet, trött som ett as och möts av en underbart vacker dalgång och en utsikt av sällan skådat slag. När han frågade sig för vid frukostbordet visade sig att han hade kommit till Adelade Hills. Det tog inte många minuter innan han hade hittat ett nytt favoritställe i Australien. Dalgångar och kullar överallt, mycket träd och allmänt underbart. Det visade sig tyvärr att det var det torraste året på över 20 år annars skulle allt dessutom varit knallgrönt. Nu fick Linus nöja sig med gulgrönt men det spelade ingen större roll. Detta var oavsett färg på tillvaron alldeles fantastiskt.


Jobbet sedan skedde i ett litet fårhus där det endast fanns plats för 3 klippare. Men det spelade ingen större roll det gjorde bara att tempot blev lite lugnare och det var bara 750 att klippa och lika många att crutcha. Så arbetet var klart på två dagar och kl 17.15 satt de i bilen och hade en väääääääldigt lång hemresa framför sig. Men kl 00.30 var de äntligen tillbaka i Hay och den gode Linus gick till sängs med ett leende på läpparna.


Nu ligger han här och slappar och gör inte ett dugg precis som det ska vara! Eller jo... Han håller på att planera och organisera sin resa till Nya Zeeland samtidigt som han organiserar sitt framtida valpköpande hemma i Sverige.


Våran lilla by där vi bodde i Willalooka!

En fantastiskt bra och fin dusch....

   

Organsisation är A och O

 

Ett förövrigt ganska tråkigt med trevligt rum! 

Ett fantastiskt vackert och bra kök!

 

Och givetvis en matsal också!

 

Resterande delar av badrummet

 

Lasbilsflaket!

   

Här stod Linus och sorterade ull! spännande!

 

Hårt arbetande män.

 

Linus och Freddy! 

 

Chillar i Kingston

 

En promenad genom stan... eller ja....

 

Några ullbalar, 190kg styck! 

Arbete!

   

Innan

 

Efter

Rummet i Roskhill!

 

Oklart om dem eller vi var inneboende....

 

Fårhus av de mindre slaget.

 

Rast med diverse vy och skägg, Adelade Hills. 

   

Älskar lunchrasterna! 


Det var allt för denna gången! haaaaaaaade!


// Kungen  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linus Dahlqvist - 19 maj 2015 04:44

God dag alla mina tappra soldater! Nu är Kungen äntligen tillbaka I Australien igen och har därmed kommit i kontakt med sin dator. Och på grund av detta så kommer härmed ett alldeles fantastiskt inlägg om han tid på Nya Zeeland. Inlägget kommer att h...

Av Linus Dahlqvist - 18 april 2015 14:29

Tjäääääna!    Ni har ju blivit bortskämda med långa och välskrivna inlägg så här kommer ett kort istället! Klockan är långt efter läggdags att Linus borde nämligen ligga och sova för imorgon flyger han till Nya Zeeland! Han har idag kämpat sig ne...

Av Linus Dahlqvist - 12 april 2015 10:28

Nu sitter han där alldeles ensam, nervös, spänd och lite orolig... I början är det nämligen dags, då kliver han för första gången ut på helt egna vingar. Han har inget som tar hand om honom när han kommer fram, ingen som kan hjälpa honom på vägen och...

Av Linus Dahlqvist - 19 mars 2015 11:15

Tjääääna!   Där sitter jag alldeles naken och lycklig i min solstol som jag köpt billig på ÖoB för endast 49.90. Halva reapriset är inget man skojar bort! Helt plötsligt ringer telefonen, jag plockar upp den lite sådär överdrivet självsäkert. Sva...

Av Linus Dahlqvist - 28 februari 2015 07:15

Eftersom jag är en mycket lat jävul så orkar jag inte skriva om den fantastiska mannen Linus Dahlqvists resa! Problemet är ju som så att jag hade tänkt att skriva ett litet kort inlägg men insåg precis att det var väääääldigt längesedan jag skrev och...

Presentation


Nu när det är dags för nästa resa så startar vi upp maskineriet igen! Häng med kamrater!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards