Direktlänk till inlägg 12 april 2015

Slutet på en era....

Av Linus Dahlqvist - 12 april 2015 10:28

Nu sitter han där alldeles ensam, nervös, spänd och lite orolig... I början är det nämligen dags, då kliver han för första gången ut på helt egna vingar. Han har inget som tar hand om honom när han kommer fram, ingen som kan hjälpa honom på vägen och han har ingen jävla aning om vart han ska! Men Imorgon ska i alla fall Linus börja sitt resande runt i landet. Tror på ett ungefär att det kommer bli som Morgan och Ola-Conny fast ja, bara Linus! Men nu går vi för fort fram, vi börjar där vi slutade. Det senaste inlägget ansågs av vissa vara något luddigt så bara glöm det. För det här inlägget kommer bli ett guldinlägg det lovar både jag och Linus!


Den gode Linus hade sedan tidigare bestämt sig att jobb mars ut för att sedan påbörja sin enorma resa. Tiden gick och snart var vi framme vid hans sista "riktiga" långresa med Shearing Teamet. Nu var det självklart ett nytt ställe på gång och ännu en lång bilresa...Då det var ganska längesedan kungen var där nu så har jag och Linus båda glömt bort både namnet på stället och hur långt det var dit.... Men det var i alla fall långt och tog runt 6-7 timmar att åka dit om jag inte helt missminner mig, och största delen av vägen var grusväg. Men iväg åkte de, Linus åkte med boss samt en Shearer som snart supit sig full i baksätet och slocknade så fint... Saken var bara den att när personen ifråga somnade var allt tyst och lugnt men ungefär var 10e minut tog de 756 000 000 cigaretterna han rökt i sitt liv ut sin rätt och han fick världens hostattack. I ärlighetens namn kändes inte döden alltför långt borta! Så hör på alla nära och kära, GE FAN I ATT RÖKA!


Första dagen med arbete skulle i alla fall ske på en annan gård och de begav sig iväg tidigt, tidigt på morgonen. Väl framme kom de fram till ett sjukt stort, häftigt, fantastiskt Shearing Shed. Tyvärr så tänkte ju Jubelidioten Linus att äsch, vi ska väl iväg till något litet sketet ställe idag så jag lämnar telefonen hemma... Så inga kort togs... pucko.... Men jag ska försöka förklara lite om inte annat! Stället hetta Reola och om jag inte helt missminner mig så var gården på runt 600 000 hektar och det första man möttes av när man klev in i Shearing Shedet var en helikopter som stod parkerad där. Sedan gick man upp för ett trappa för att mötas av en lokal som var lika stor som... jaaa... vet inte vad man ska jämföra den med... Kanske typ guldkrokens b-hall fast rund och ännu lite större! Där fanns det i alla fall plats för inte mindre än 16 fårklippare samtidigt!! Pratades om att det var ett av de största Shearing Sheden i Australien. Och klev man ner för ännu en trappa hittade man ytterligare en plats för en klippare! Där nere fick nämligen de fåren med svart ull i sig klippas! Oerhört viktigt att hålla svart och vit ull separat då den vita ullen är värd guld medans den svarta endast är värd känguruskit. Där bland all den svarta ullen hittade även Linus en svart och röd spindel, ska visst vara något alldeles fantastiskt giftig säger dom! spännande! Själva ullpressnings proceduren var också ganska intressant tyckte Pajasen för då de samlat upp och rensat ullen skickade de ner ullen genom ett hål i golvet. På nedre plan gick ett rullband som ullen hamnade på som sedan transporterade ullen ner i en ullpress! Fantastiskt smart och smidigt! Coolt ställe!


Resterade del av veckan spenderades på gården utan namn... Där jobbades det för fullt och det var hårt arbetande män och kvinnor ända till söndag eftermiddag då de äntligen var klara. Orkar inte gå in djupare på själva arbetet då Linus har glömt bort alltihop.... Men det var inget roligt ställe... Det var trångt, varmt, svettigt och lite snuskigt... Precis som i Norra Fågelås omklädningsrum! Där Linus och de andra arbetarna sov höll ganska normal klass då det verkligen inte är snyggt och fräscht men det är inte heller som en svinstia. Fantastiskt roligt att även här fanns det grodor på toaletterna, något som Linus fick erfara redan den första kvällen då det satt 5 grodor i ena toaletten och 4 i den andra! Självklart hade han ingen telefon med sig då heller men han lyckades ta ett foto senare, dock ej på lika många... sopa.... Veckan gick och tillslut var det dags att åka hem!


Nästkommande vecka är till största del förträngd förutom fredagen, den fantastiska fredagen... På torsdagskvällen under kvällsmaten fick Linus reda på att han skulle vara ledig på fredagen. Åh vad skönt tänkte Linus vars tankar redan hade rusat iväg för att hitta på roliga och spännande saker att hitta på. Kvällen gick och Linus stannade uppe till strax efter midnatt för att sedan sova så underbart gott. Ungefär som en liten kattunge. Detta fick han göra enda till klockan 04.00 då boss kliver in i rummet och meddelar att det har blivit ändringar och att de behöver en gubbe till! Upp far Linus snabb som blixten, vräker i sig frukost och iväg for dem! Kungen kände sig ganska pigg fram till det var dags att börja jobba... Han var då alldeles ruskigt, jaa nästan snuskigt trött! Men han kämpade sig igenom den dagen med som den tappra krigare han är!


På söndagen tog Kayes systers man med Linus ut på lite fiske, och de valde ut en lämplig plats och slängde ut några bottenmeten med ost. Efter 5-10 minuter fick Allan, som han så hette självklart napp... Det visade sig dock vara en Karp vilket betraktas som ett av de värsta pestdjuren i hela landet. Men inte hjälpte det för Linus då han smått irriterad och butter över att det minsann inte var han som fick napp satte sig tillrätta igen i väntan på nästa napp. Efter några minuter så upptäcker Linus att han lina rör sig en aning, han smyger försiktigt fram till spöt, lyfter upp det och avvaktar. Efter några sekunder börjar linan röra sig mer och mer och då sätter Linus in mothuggen och in drillas en fin karp! Betydligt större och tyngre än den Allan fick! Oj vad nöjd och glad han kände sig nu! Det spelar ingen roll om man är i Australien eller i Sverige, ren klass kommer alltid räcka till seger tänkte Kungen när han ännu en gång satte sig till rätta. Efter att Allan efter en stund dragit både fisk nummer 2 och 3 var det dock inte lika muntra miner... Inte räckte det med att hans Karpar vad fler utan han hade nu också tagit en som var större... Prestations ångesten växte fram och Linus tog beslutet att veva in och sätta ny ost på kroken. Han visste att det var nu det gällde... Det fanns egentligen bara en sak som kunde rädda honom nu.... Och det skulle vara en Murray Cod, fisken alla ville fånga, fisken alla villa ha och fisken alla va ute efter. Han drog med blicken och sitt vana fiskeöga över vattnet och tyckte sig kunna se en tendens till ett bra ställe. Det var något speciellt med just den fläcken på ån, något speciellt var det! Och med en van fiskararm slängde han ut sänket och ostbiten med millimeter precision precis där han ville ha det. Och framgången lät sig inte väntas, efter bara några minuter såg Linus hur hans spö kraftigt böjdes mot vattnet och efter ett precist och perfekt mothugg satt fisken på kroken. Efter en lång och ärlig kamp kunde det äntligen se något genom det brungrummliga vattnet. Och sekunden senare ser dem att det är en Cod Kungen fått på kroken, adrenalinen höjs och spänningen är olidlig! Efter ytterligare någon minut ligger fisken i håven, och OJ vilken fisk det är! Den är ju alldeles enorm! eller ja... Tillräckligt stor för att ta med hem i alla fall! Och precis där var det klart vem som var fiskemästaren nr 1, och det var ju som vanligt Linus Dahlqvist! Spelar ingen roll om det är Allan, Erik, Systrarna, Pappa eller Hulängens sportfiske! Det är alltid Limpan som står som segrare! Fisketuren kan sammanställas som lyckad och när det var dags att åka hem kunde de räkna in 8 karpar och 1 Murray Cod som gladda familjen Morrison något alldeles kopiöst! Linus som dock helst klarar sig utan att äta fisk fick helt enkelt äta annat! Linus passade under sista veckan på att vara ute och fiska några gången själv och kan numera räkna in X-antal karpar och totalt 5 st Murray Cod på sitt konto, dock endast en i ätbar storlek!


På måndagen gjorde Linus vad som visade sig vara hans sista arbetsdag då han och boss åkte nästan hela vägen ner till Echuca för att arbeta lite! Finns inget att skriva om det dagen heller! haha Resten av jobbveckan spenderades i Hay där Linus hjälpte boss med diverse andra uppgifter, fiskade lite och slappade resterande del av tiden. Linus första tanke var att åka ner till Echuca fredag morgon för att sedan spendera påsken där innan hans resande börjar! Men det visade sig att det av någon anledning var något speciellt på Torsdagen så man skulle gå till puben. Linus tvekade och funderade länge innan han tillslut lät sig övertalas av Teagan och Ryan att följa med ut. Detta var något han snart skulle ångra.... Eller i alla fall dagen efter.... Saken var den att Ryan jobbade i baren, himla smidigt tyckte Linus då man hela tiden fick gratis dryck, det gick bra till en början men sen börjades det med diverse häxblandningar vilket gav ett ökat lyckorus och allt flöt som på vatten. Ända till personalen helt plötsligt slutade servera dryck till en alldeles oförstående Linus och dessutom tog hans drink ifrån honom. Allt slutade i alla fall med att puben stängde och Linus fick skjuts hem! Väl hemma ansåg den gode Kungen att gräsmattan var en oerhört bra sovplats och beslutade sig för att spendera närmsta tiden där. Efter att ha vaknat efter en oklar tid inser han dock att det eventuellt inte alls var lämpligt att beger sig in i huset där han sedan somnar så gott i sin säng. (Det skall sägas att kvällen var ganska luddig i Linus synvinkel och att en del fakta av de nedskriva kommer från andra personer på plats på puben) Dagen efter mådde Linus inte alls särskilt bra så han valde helt enkelt att stanna kvar i Hay tills senare på kvällen. Kl 18.00 sa han sedan adjö till sin nya familj och lovade att han skulle komma tillbaka innan han lämnade landet. Det var med ett tungt hjärta men med en full plånbok som han lämnade Morrisons. Han hade haft en underbart tid där och en tid han aldrig kommer att glömma! TACK FÖR ALLT MORRISONS! <3


Han bilade snabbt och säkert ner till Echuca där han spenderat tiden sedan påsk. Han har fått hjälpa till på gården som vanligt och på fredagen jobbade han med en stängslingsgubbe och tjänade några extra kronor som åker rätt ner i han resekassa! Annars har det vart som vanligt hos Holmfield! Glada miner, mycket skratt och en underbar tid! Guld värt för Linus att ha ett sånt underbart ställe att åka till när han vill och behöver!


Men Imorgon börjar allvaret! Då ska vi se hur det går för ett stolpskott som Linus när han börjar flyga på helt egna vingar! Än så länge har han alltid haft någon eller något att luta sig mot men nu är det slut med det! Även fast han är dum i huvudet har han faktiskt lyckats med att planera lite! Tanken är att han imorgon ska ge sig iväg för att göra Great Ocean Road under kommande veckan, han låter tiden vara lite obestämd då han kan hittar något spännande på vägen! Efter det flyger han till Nya Zeeland, där han spenderar runt 3-5 veckor! Han kommer troligtvis bara att besöka sydön då han känner att hans tid håller på att rinna iväg..... Efter det åker han tillbaka till Australien och spenderar resterande del på Östkusten fram tills dess att han sätter sig på flyget hem till Sverige 1a Juli. Självklart kommer han även att besöka Holmfield och Morrisons innan han åker hem! Men detta får vara allt för idag! Får se, kanske hör av mig efter att GOR är avklarad! återstår att se!


Haaaaade! 


 

Några Hundar kom på besök!

 

Linus favoritgrodor! 

 

Mysigt! 

 

Gåva från mor! 

 

Gåvor från Morrisons! 

 

Han kan om han vill! 

Elegant var ordet, mästare!   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linus Dahlqvist - 19 maj 2015 04:44

God dag alla mina tappra soldater! Nu är Kungen äntligen tillbaka I Australien igen och har därmed kommit i kontakt med sin dator. Och på grund av detta så kommer härmed ett alldeles fantastiskt inlägg om han tid på Nya Zeeland. Inlägget kommer att h...

Av Linus Dahlqvist - 18 april 2015 14:29

Tjäääääna!    Ni har ju blivit bortskämda med långa och välskrivna inlägg så här kommer ett kort istället! Klockan är långt efter läggdags att Linus borde nämligen ligga och sova för imorgon flyger han till Nya Zeeland! Han har idag kämpat sig ne...

Av Linus Dahlqvist - 19 mars 2015 11:15

Tjääääna!   Där sitter jag alldeles naken och lycklig i min solstol som jag köpt billig på ÖoB för endast 49.90. Halva reapriset är inget man skojar bort! Helt plötsligt ringer telefonen, jag plockar upp den lite sådär överdrivet självsäkert. Sva...

Av Linus Dahlqvist - 14 mars 2015 03:53

Med tanke på lång väntetid på diverse inlägg tidigare så tänkte jag minsann att nu jävlar ska jag ta tag i det och skriva om den gode Linus redan efter en vecka! Men planer ändrar och på grund av jobb och brist på internet så blev så icke fallet. Men...

Av Linus Dahlqvist - 28 februari 2015 07:15

Eftersom jag är en mycket lat jävul så orkar jag inte skriva om den fantastiska mannen Linus Dahlqvists resa! Problemet är ju som så att jag hade tänkt att skriva ett litet kort inlägg men insåg precis att det var väääääldigt längesedan jag skrev och...

Presentation


Nu när det är dags för nästa resa så startar vi upp maskineriet igen! Häng med kamrater!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards